Prețul și calitata unui web site. Cât costa un site web?

cat costa un web site

De cele mai multe ori suntem suntem abordați de potențialii clienți în felul următor: “Bună ziua. Dorim un site pentru afacerea noastră. Cât costă?”.

Fiecare site web este un produs unic, iar realizarea lui implică creativitate și muncă susținută. Dar în primul rând, când discutăm despre prețul unui site web vorbim despre valoarea muncii unei echipe, vorbim despre crearea de valoare și despre un produs unicat, construit 100% pentru client.

Este normal ca prețul unui web site să fie direct proporțional cu calitatea realizării și cu dotările acestuia. Când spun calitate mă refer la stabilitatea site-ului, la funcționalitățile acestuia și cel mai important -  mularea lui pe nevoi specifice ale clientului. De aceea, pentru a se putea evalua cât mai corect prețul unui site, clientul trebuie să ne spună în prealabil câteva detalii despre site-ul dorit, despre scopul lui, etc.

Imaginați-vă că doriți să cumpărați o mașină. Mergeți la un dealer auto și întrebați “Cât costă o mașină?”. Cel mai probabil că veți fi întâmpinați cu o întrebare – “De care? Ce dotări doriți să aibe?”. Aceste detalii fac parte din stabilirea prețului.

Atunci când dorim să investim, de obicei, avem stabilit un buget pe care vrem să-l respectăm. Atenție însă, este o mare diferență între un Audi și un Trabant, chiar dacă aparent îndeplinesc aceași funcție. Eu personal prefer Audi-ul, dar încercând sa mă încadrez în buget poate renunț la câteva dotări (scaune încălzite, tapiserie de piele, etc) pe cere le pot adăuga ulterior. La fel si cu site-urile. Este important ca de la început să fie bine gândit să ofere fiabilitate și să-și îndeplinească bine scopul, ulterior putându-se adăuga diferite funcționalități. Pe lângă funcționalitățile unui web site, foarte important este și aspectul lui. Pur și simplu foarte multe persoane nu înțeleg că fiecare website trebuie să fie unic. Fiecare website are aspect și funcționalități diferite, specifice fiecărei afaceri.

Sistemele de management al conținutului și template-urile gratuite fac ca realizarea și întreținerea unui site web să fie relativ ușoare și la costuri accesibile. Fără prea mari eforturi și fără o gândire prealabilă a proiectului se poate construi și administra un website simplu, pentru doar câțiva euro, însă nu trebuie să ne așteptăm la prea multe din partea acestei investiții (Nu pot face un drum de 1000 km cu un Trabant).

In ultima vreme s-a umplut internertul de oferte de pagini web la prețuri sub limita decenței. Probabil că mulți o să fie încântați de asemenea “super oferte”. Întrebarea este dacă prezența și mesajul pe care vrem să-l transmitem în mediul online trebuie făcute printr-o “super ofertă”. De la asemenea “oferte” sa nu ne  așteptăm la calitate, la lucruri de finețe și atent lucrate, funcționale, care să ne garanteze o promovare adecvată a business-ului. Din contră, ne alegem cu o imagine deficitară, din multe puncte de vedere, pe care probabil nu ne-o dorim.

De multe ori am primit ca replică la oferta noastră un preț de 100-300 de euro, preț la care clientul a ajuns prin intermediul unor oferte obscure de pe siteuri  slab realizate ele însele.  Într-adevăr, un site pus în picioare prin copy/paste pe baza unui template folosit deja în replicarea a 100 de siteuri, poate costa uneori 100 euro. Dar un site unic, care crează valoare, lucrat de la zero, în baza unor cerințe personalizate, un site creator de valoare care sa reprezinte pe deplin imaginea și nevoile firmei dumneavoastră, care sa fie un instrument eficient de promovare, nu va putea costa niciodată atât de puțin.

Alegerea unei echipe profesioniste pentru realizarea unui site reprezintă o decizie înțeleaptă. Într-adevăr investiția va fi mai mare, dar rezultatele sunt cu siguranță mult mai satisfăcătoare. Și în plus, o investiție bună făcută la început vă scutește de alte investiții ulterioare.

Puneți în balantă ce vă poate oferi un “web designer” de 100 de euro și ce vă poate oferi o echipă de profesioniști. Puneți în balanță dacă merită să investiți timp în demararea unui proiect mediocru care în loc să vă avantajeze vă aduce un prejudiciu de imagine.

Și totuși… cât costă un site web?

Prețul unui website îl stabilim funcție de numărul de ore lucrate pentru finalizarea lui, astfel că prețul este direct influențat de mărimea și complexitatea site-ului dorit.

Pentru a vă putea pregăti un buget cât mai real pentru dezvoltarea website-ului dumneavoastră vă propunem să aveți în vedere

  • înregistrarea domeniului ( achiziționarea numelui web site-ului)
  • găzduirea web site-ului ( hosting-ul ) – care poate varia funcție de nevoi – trafic estimat, securitate, spațiu de stocare, etc
  • web design ( designul grafic al site-ului ) – un design unic, creativ și inovativ, care se mulează pe nevoile nostre și răspunde bine la utilizatorii targetați  de noi ne va aduce numai beneficii.
  • crearea conținutului – nimeni nu cunoaște mai bine decât dumneavoastră afacerea pe care o administrați, iar în acest caz sunteți cel/cea mai în măsură să creați conținutul. Totuși serviciile unui copywriter experimentat pot face diferența.
  • platforma de administrare ( CMS ) – această facilitate face ca web site-ul dumneavoastră să fie mai ușor de actualizat, de întreținut și de ce nu, de îmbunătățit în viitor.
  • programe și aplicații adiționale – dezvoltarea de formulare specifice, sisteme de calcul, soluții de vânzare, etc
  • usability test – analiza modului în care vizitatorii interacționează cu site-ul dumneavoastră
  • blog -  un blog de specialitate atașat site-ului poate crește puțin valoarea investiției, dar merită dacă dorim să ne fidelizăm vizitatorii.

Pentru oferta de preț personalizată nevoilor dvs. vă rugăm să ne contactați.

Dacă ți-a plăcut acest aricol poți să-l împarți cu prietenii tăi dându-i like, twitt sau +1:

Comentariu

*